Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi
Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 yemek kaşığı un(tepeleme )
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 kase kuru incir
- Üzeri için; hindistan cevizi
Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kolay muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye sütü alalım.
- Üzerine toz şeker, un ve nişastayı ek edelim. İncir, chia tohumu katıp karıştıralım üzeri göz göz olup kaynayıncaya kadar muhallebiyi karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatalım ve tencereyi ocaktan alalım.
- Sıcak muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ek ederek mikser yardımıyla muhallebiyi 5 dakika kadar çırpalım.
- Hazır olan konut üretimi kolay muhallebimizi kaselere paylaştıralım.
- Ardından oda ısısına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda dolaptan aldığımız soğuk muhallebilerimiz servise hazır. Dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.
Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







