Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi

Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un(tepeleme )
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 kase kuru incir
  • Üzeri için; hindistan cevizi

Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kolay muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye sütü alalım.
  2. Üzerine toz şeker, un ve nişastayı ek edelim. İncir, chia tohumu katıp karıştıralım üzeri göz göz olup kaynayıncaya kadar muhallebiyi karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatalım ve tencereyi ocaktan alalım.
  4. Sıcak muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ek ederek mikser yardımıyla muhallebiyi 5 dakika kadar çırpalım.
  5. Hazır olan konut üretimi kolay muhallebimizi kaselere paylaştıralım.
  6. Ardından oda ısısına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  7. Sürenin sonunda dolaptan aldığımız soğuk muhallebilerimiz servise hazır. Dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.

Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Tatlısı
Doğal Köy Sütü İle Sütlaç
Mini Cheesecake
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Zerdeçallı Semizotu Çorbası (Gerçekten Tadına Doyamayacaksınız Bu Da Harika Oldu)
Lahmacun
Hdabla | © 2025 |