Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye

Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Cheesecake dolgusu için;

  • 230 gram labne
  • 90 gram pudra şekeri
  • 5 gram vanilin

Hamuru için;

  • 225 gram tereyağı
  • 70 gram toz şeker
  • 200 gram esmer şeker
  • 2 adet l uzunluk yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 380 gram un
  • 5 gram mısır nişastası
  • 5 gram karbonat
  • 5 gram kabartma tozu
  • Bir fiske tuz
  • 70 gram ısıya güçlü modül çikolata

Üzerine koymak için;

  • 60 gram pul kuvertür çikolata

Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dolgu için tüm materyaller karıştırılır ve yarım daire halindeki silikon kalıplara(8 li kalıpta yaptım) konularak buzlukta büsbütün dondurulur.
  2. Tereyağ ve şekerler çok düzgün çırpılır.
  3. Yumurtalar eklenir ve karıştırılır.
  4. Un,kabartma tozu,karbonat,tuz,vanilin,nişasta bir kapta karıştırılır.Ve yumurtalı karışıma eklenir tekrar karıştırılır.
  5. Son olarak kesim çikolatalar eklenir spatula ile karıştırılır.
  6. Hamurun üzeri streçlenerek 20 dk buzdolabında dinlendirilir.
  7. Hamur ele yapışan bir hamur olacaktır.
  8. Fırın 180 derecede alt ust fanlı ayarda ısıtılır.
  9. Hamur 8 eşıt kesime ayrılır ve ortaları açılarak buzluktan alınan dolgular ortasına konur ve kapatılır birleşim yeri alta gelirse daha âlâ olur sonra üzerine pul kuvertür yerleştirilir.
  10. Hemen fırına konulur. Fırınınıza nazaran 13-15 dk kadar pisirilir.
  11. Üzeri hafıf kızarsın ve alt kısmı yumuşak kalacaktır tepside büsbütün soğuduktan sonra servis edilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️.

Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekli Şahane Mayalı Şerit Poğaça
Dibek Kahvesi
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Ev Yapımı Sucuk
Et Tantuni
Mayasız Bayatlamayan Poğaça
Hdabla | © 2025 |