Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye
Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Cheesecake dolgusu için;
- 230 gram labne
- 90 gram pudra şekeri
- 5 gram vanilin
Hamuru için;
- 225 gram tereyağı
- 70 gram toz şeker
- 200 gram esmer şeker
- 2 adet l uzunluk yumurta
- 1 pk vanilya
- 380 gram un
- 5 gram mısır nişastası
- 5 gram karbonat
- 5 gram kabartma tozu
- Bir fiske tuz
- 70 gram ısıya güçlü modül çikolata
Üzerine koymak için;
- 60 gram pul kuvertür çikolata
Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dolgu için tüm materyaller karıştırılır ve yarım daire halindeki silikon kalıplara(8 li kalıpta yaptım) konularak buzlukta büsbütün dondurulur.
- Tereyağ ve şekerler çok düzgün çırpılır.
- Yumurtalar eklenir ve karıştırılır.
- Un,kabartma tozu,karbonat,tuz,vanilin,nişasta bir kapta karıştırılır.Ve yumurtalı karışıma eklenir tekrar karıştırılır.
- Son olarak kesim çikolatalar eklenir spatula ile karıştırılır.
- Hamurun üzeri streçlenerek 20 dk buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur ele yapışan bir hamur olacaktır.
- Fırın 180 derecede alt ust fanlı ayarda ısıtılır.
- Hamur 8 eşıt kesime ayrılır ve ortaları açılarak buzluktan alınan dolgular ortasına konur ve kapatılır birleşim yeri alta gelirse daha âlâ olur sonra üzerine pul kuvertür yerleştirilir.
- Hemen fırına konulur. Fırınınıza nazaran 13-15 dk kadar pisirilir.
- Üzeri hafıf kızarsın ve alt kısmı yumuşak kalacaktır tepside büsbütün soğuduktan sonra servis edilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️.
Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











