Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı fındık yahut ceviz
Kreması:
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket 200 gram krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzerine sos:
- 300 gram vişne
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Burçak bisküvi tereyağını fındıklarını koyup rondodan geçirdim. ( rondo yoksa bir poşete koyup onun içinde ezilebilir. )
- Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı koyup üzerine bisküvili karışımı döküp altı düz bardak ile düzelttim. Alt tabanı hazır.
- Sos: labne peyniri, krema, şekeri koyup karıştırdım.
- Üzerine ununu,nişastayı,vanilyayı ek edip tekrar karıştırdım. Pütürlü kalmasın diye süzgeçten geçirip süzdüm.
- Fırına suyunu koyup evvel 180 derecede alt üst ayarda 10 dk kadar pişirdim.
- Daha sonrada 160 derecede üstü hafif pembeleşince kadar pişirdim.
- Fırını kapatıp 20 dk kadar içinde beklettim.
- Çıkarıp ılınınca buzdolabına koydum.
- Sosu için: nişastayı şekeri, suyunu koyup karıştırdım.
- Üzerine vişneleri koyup pişirdim.
- Soğuyunca cheesecake in üzerine döküp servis ettim. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














