Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket artı 4 adet burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Arası için;

  • 700 gram labne
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1,5 paket krema 300 (ml)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Çikolata sos için;

  • 1 paket sıvı krema 200(ml)
  • 100 gram sütlü çikolata

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz ,içerisine erittiğimiz tereyağını ekliyoruz ve fındığını ekliyoruz.
  2. Arası için labne ,toz şeker, yumurta ,sıvı krema ,nişasta, unu ve vanilini bir kapta güzelce karıştırıyoruz .
  3. Yumurtaları teker teker eklemeye ihtimam gösterelim ,çikolata sos için sıvı kremayı kaynar düzeye getirdikten sonra içerisine çikolatamızı parçalıyoruz.
  4. Yapacağımız kalıba yahut muffin kalıplarına bisküvili karışımı ekliyoruz .
  5. Bir bardak yardımıyla bastırıyoruz.
  6. Ardından labneli karışımımızı bisküvili karışımın üzerine döküyoruz.
  7. 160 derece fansız ayarda evvelden fırının en alt kısmına su dolu bir kase koymanız gerekiyor bu cheesecake’in çatlamasını önleyecektir .
  8. 20-25 dakika ortasında denetimli pişirelim, isterseniz üzeri için meyveli soslar da yapabilirsiniz ben çikolata sos tercih ettim sıvı kremayı kaynatıyoruz sonrasında çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Fırından aldığımız cheesecake’imizi soğuyuncaya kadar bekletiyoruz üzerine çikolata sosunu döküyoruz afiyet olsun :).

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kore Usulü Salatalık
1 Kaşık Kıyma Çorbası
Simit Kurabiye
Peynirli Poğaça (Videolu)
Hamburger Köfte (Ekmeği Ve Soğanı İle Detaylı Tarif)
Ispanaklı Kiş (En Pratik Hali)
Hdabla | © 2025 |