Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket artı 4 adet burçak bisküvi
- 1 çay bardağı fındık
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Arası için;
- 700 gram labne
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1,5 paket krema 300 (ml)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
Çikolata sos için;
- 1 paket sıvı krema 200(ml)
- 100 gram sütlü çikolata
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz ,içerisine erittiğimiz tereyağını ekliyoruz ve fındığını ekliyoruz.
- Arası için labne ,toz şeker, yumurta ,sıvı krema ,nişasta, unu ve vanilini bir kapta güzelce karıştırıyoruz .
- Yumurtaları teker teker eklemeye ihtimam gösterelim ,çikolata sos için sıvı kremayı kaynar düzeye getirdikten sonra içerisine çikolatamızı parçalıyoruz.
- Yapacağımız kalıba yahut muffin kalıplarına bisküvili karışımı ekliyoruz .
- Bir bardak yardımıyla bastırıyoruz.
- Ardından labneli karışımımızı bisküvili karışımın üzerine döküyoruz.
- 160 derece fansız ayarda evvelden fırının en alt kısmına su dolu bir kase koymanız gerekiyor bu cheesecake’in çatlamasını önleyecektir .
- 20-25 dakika ortasında denetimli pişirelim, isterseniz üzeri için meyveli soslar da yapabilirsiniz ben çikolata sos tercih ettim sıvı kremayı kaynatıyoruz sonrasında çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırından aldığımız cheesecake’imizi soğuyuncaya kadar bekletiyoruz üzerine çikolata sosunu döküyoruz afiyet olsun :).
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








