Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ

İç kısmı;

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üst kısım;

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • Yarım su bardağı çilek
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküviyi rondoya koyup çalıştıralım.
  2. Hazırladığımız karışımı bir tabağa alıp eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  3. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim.
  4. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım bardak yardımıyla bastırarak sıkıştıralım.
  5. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  6. Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
  7. Aydından labne peynirini de kremayı üzerine ek edelim. Şekerde ilave ediyoruz.
  8. Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
  9. Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ek edip tekrar çırpalım.
  10. Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  11. İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 160 °c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım.
  12. Kelepçeli kalıbı fırın tepsisine koyup sıcak su koyalım tepsiye.
  13. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim oynamıyorsa tamamdır. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  14. Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  15. Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde nişastasını çözdürelim ve sosumuza ek edelim. Kaynayıncaya kadar daima karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  16. Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  17. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
  18. Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzerli Tavuk Lokmaları
Yaprak Ciğer Tava
Aşkla Yapılan Bol İsotlu,Domates,Biber Ve Soğanlı Menemen
Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)
Kaşarlı Yumurta Kapama
Humusun Daha Lezzetli Bir Versiyonu Olamaz
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet