Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Kreması için;

  • 400 gram labne (suyu süzülmüş)
  • 200 ml sıvı krema (soğuk)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Hazır meyve sosu

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri un kıvamı alıncaya kadar rondodan geçirelim.
  2. Tereyağını eritip un kıvamındaki bisküvilerimizle karıştıralım.
  3. Karışımımızı kalıba dökerek düzgünce bastıralım kaşıkla sıkılaştıralım.
  4. Buzdolabında 15 20 dakika kadar bekletelim.
  5. Labne peynirini uygunca süzelim.
  6. Labne, pudra şekeri ve vanilini mikser yardımıyla çırpalım.
  7. Ayrı bir kapta soğuk sıvı kremayı kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  8. Krema ve labne karışımını sıfatlı ile yavaşça karıştıralım.
  9. Kremayı evvelce hazırladığımız bisküvi kalıbının üstüne döküp eşit bir halde yayalım.
  10. Üstünü düzleştirip streç ünitesine kapatalım.
  11. Buzdolabında en az 4-6 saat tercihen bir gece bekletelim.
  12. Buzdolabından çıkardığımız tatlımızın üstüne meyve sosunu dökelim.
  13. Dilimlemeden evvel 10 dakika kadar bekleyelim (daha kolay kesilir)

Afiyet olsun 😋

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kanape Ekmeği
Kolay Trileçe
Köz Biberli Nefis Meze
Sağlıklı Börek
Yufkalı Fırında Makarna
Pırasalı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |