Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
Kreması için;
- 400 gram labne (suyu süzülmüş)
- 200 ml sıvı krema (soğuk)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- Hazır meyve sosu
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri un kıvamı alıncaya kadar rondodan geçirelim.
- Tereyağını eritip un kıvamındaki bisküvilerimizle karıştıralım.
- Karışımımızı kalıba dökerek düzgünce bastıralım kaşıkla sıkılaştıralım.
- Buzdolabında 15 20 dakika kadar bekletelim.
- Labne peynirini uygunca süzelim.
- Labne, pudra şekeri ve vanilini mikser yardımıyla çırpalım.
- Ayrı bir kapta soğuk sıvı kremayı kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Krema ve labne karışımını sıfatlı ile yavaşça karıştıralım.
- Kremayı evvelce hazırladığımız bisküvi kalıbının üstüne döküp eşit bir halde yayalım.
- Üstünü düzleştirip streç ünitesine kapatalım.
- Buzdolabında en az 4-6 saat tercihen bir gece bekletelim.
- Buzdolabından çıkardığımız tatlımızın üstüne meyve sosunu dökelim.
- Dilimlemeden evvel 10 dakika kadar bekleyelim (daha kolay kesilir)
Afiyet olsun 😋
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















