Cevizli Yumuşacık Kek

Cevizli Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Cevizli Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar 10 dk çırpalım.
  2. Yeterince çırptıktan sonra üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Ardından unu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  4. Tüm malzemeyi güzelce karışana kadar son kere çırpalım.
  5. Hazırladığımız kek harcını ikiye ayıralım.
  6. Ayrı bir kap içerisine aldığımız kek harcının üzerine kakaoyu ek ederek mikserle çırpalım.
  7. Yağlanmış kek kalıbına evvel sade kek hamurunu dökelim.
  8. Üzerine kakaolu kek hamurundan gezdirelim.
  9. Bu halde sıra sıra harçları dökelim.
  10. Hazırladığımız kek harcını evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  11. Pişirme mühleti ve fırının derecesi fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.

Cevizli Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Kurabiye (Kahve Yanı)
Pamuk Poğaça
Pratik Revani Tarifi (Videolu)
Tam Ölçülü Kısır
Maş Fasülyesi Salatası
Gülen Pankekler
Hdabla | © 2025 |