Cevizli Yumuşacık Kek
Cevizli Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Cevizli Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar 10 dk çırpalım.
- Yeterince çırptıktan sonra üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar karıştıralım.
- Ardından unu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Tüm malzemeyi güzelce karışana kadar son kere çırpalım.
- Hazırladığımız kek harcını ikiye ayıralım.
- Ayrı bir kap içerisine aldığımız kek harcının üzerine kakaoyu ek ederek mikserle çırpalım.
- Yağlanmış kek kalıbına evvel sade kek hamurunu dökelim.
- Üzerine kakaolu kek hamurundan gezdirelim.
- Bu halde sıra sıra harçları dökelim.
- Hazırladığımız kek harcını evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Pişirme mühleti ve fırının derecesi fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
Cevizli Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







