Cevizli Üzümlü Kek

Cevizli Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 bardak un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı üzüm ( zevke nazaran arttırılıp azaltılabilir)
  • İsteğe nazaran bir çay kaşığı tarçın

Cevizli Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle düzgünce rengi beyazlayana kadar çırpalım.
  2. Sonrasında sıvı materyalleri ekleyelim.
  3. Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyip çırptıktan sonra mikseri bırakalım burdan sonra kaşıkla karıştıralım.
  4. Üzümleri biraz una bulayıp karıştıralım. ( üzümlerin tabana çökmemesi için. ) akabinde cevizleri ve üzümleri de harcımızın içine döküp kaşıkla güzelce karıştıralım.
  5. Kek kalıbımızı tereyağıyla yağladıktan sonra harcımızı kalıba dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız ayarda 45 dakika 1 saat ortasında pişirelim. (fırına nazaran değişebilir denetimli olmakta yarar var).
  7. Ve kekimiz hazır. Afiyet olsun!.

Cevizli Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zencefilli Shot
Porsiyonluk Mini Cheesecake
Poğaça
Kabak Tarator
Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)
Ali Nazik
Hdabla | © 2025 |