Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla)

Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı un (200 ml)
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram kadar tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dolusu kavrulmuş kırık ceviz

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın

Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ve sıvı yağını ocağa koyup biraz ısıtalım, uygunca ısınan yağa unu ekleyerek kavurmaya başlıyalım daima karıştıralım .
  2. Unun rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edelim, bu etapta üzerine kavrulmuş cevizi ekleyelim.
  3. Ayrı bir yerde ocakta süt ,şeker ve suyu karıştırarak ocağa koyalım, kaynama derecesine gelince ocaktan alalım.
  4. Unumuz kavrulup istediğimiz ayara gelince cevizi ekledikten çabucak sonra sütlü su karışımımızı una karıştıra karıştıra yedirelim ,bu ortada sulanacaktır korkmayalım karıştırmaya devam edelim ,helvamız sütü büsbütün çektikten sonra ocaktan alalım.
  5. Helvamız şimdi sıcak ken istediğimiz kalıplarla biçim verelim.
  6. Üzerine tarçın dökelim soğuyunca servis yapalım ben silikon kek kalıbıyala yaptım siz istediğiniz kalıpla yapabilirsiniz afiyet sıhhat olsun🌸.

Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köy Ekmeği
Çikolatalı Diyet Keki
Kuruvasan
Antep Fıstıklı Muffin
Bulut Poğaça
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |