Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla)
Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı un (200 ml)
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 150 gram kadar tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dolusu kavrulmuş kırık ceviz
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve sıvı yağını ocağa koyup biraz ısıtalım, uygunca ısınan yağa unu ekleyerek kavurmaya başlıyalım daima karıştıralım .
- Unun rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edelim, bu etapta üzerine kavrulmuş cevizi ekleyelim.
- Ayrı bir yerde ocakta süt ,şeker ve suyu karıştırarak ocağa koyalım, kaynama derecesine gelince ocaktan alalım.
- Unumuz kavrulup istediğimiz ayara gelince cevizi ekledikten çabucak sonra sütlü su karışımımızı una karıştıra karıştıra yedirelim ,bu ortada sulanacaktır korkmayalım karıştırmaya devam edelim ,helvamız sütü büsbütün çektikten sonra ocaktan alalım.
- Helvamız şimdi sıcak ken istediğimiz kalıplarla biçim verelim.
- Üzerine tarçın dökelim soğuyunca servis yapalım ben silikon kek kalıbıyala yaptım siz istediğiniz kalıpla yapabilirsiniz afiyet sıhhat olsun🌸.
Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














