Cevizli Un Helvası
Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker (1,5 su bardağı da yapabilirsiniz)
- 1 paket vanilin
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını sıvı yağ ile birlikte ocağa alıyoruz.
- Tereyağı erir erimez unu koymayacağız. Yağı biraz kızdıralım.
- Sonra unumuzu ekliyoruz.Eklerken bir yandan karıştıralım.
- Un helvasında kavurmak çok kıymetlidir, kısık ateşte tahta kaşıkla daima kavuralım.
- Bir mühlet sonra un güzelce kokmaya başlayacak ve renk değiştirecektir.
- En az yarım saat kavurun.
- Bir köşede su, süt, şeker ve vanilini karıştırıp şerbeti hazırda bekletelim.
- Unun kavrulup kavrulmadığını anlamak için biraz küçük bir tabağa alıp üzerine şerbetten azıcık döküp deneyebilirsiniz.
- Kavrulmaya yakın cevizleri de ek edelim.
- Helvanız kavrulduktan sonra ocaktan alın, birinci sıcağı bir dakika kadar çıksın ve üzerine yavaş yavaş şerbetini döküp karıştırın.
- Sonra 5 dakika kadar ağzını kapatın.
- 5 dakika sonra açıp tekrar karıştırın.
- Sonrasında istediğiniz biçimi verebilir ya da bir borcama yayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






