Cevizli Tarçınlı Rulo

Cevizli Tarçınlı Rulo Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 2,5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 adet yumurta akı( sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumuşak bir hamur elde ederim ve iki eşit kesime bölelim.
  2. Bezemizin bir adedini tezgaha alalım ve çok incede olmasın çok kalın da olmasın yağlı kağıt boyutunda açalım iç harcımızın yarısını hamura yayalım her yerine eşit formda.
  3. sonra iki taraflı rulo biçiminde saralım ortada eşit halde buluşunca ikiye keselim sonra istediğiniz halde kesin tepsiye dizin.
  4. Diğer bezemizi de bu halde hazırlayalım üzerine yumurta sarısını sürelim.
  5. 180 derece de 30 dakika pişirelim. Denetimli formda herkesin fırını birebir derecede pişirmiyor siz ona nazaran dikkatli pişirin 🥰

Cevizli Tarçınlı Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Pişi
Tantuni
Sebzeli Tavuk Haşlama
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Bulgurlu Semizotu
Mütebbel
Hdabla | © 2025 |