Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek

Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal suyu ( yarım su bardağı )
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tuzu
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta mikser ile bir iki dakikada çırptıktan sonra sırasıyla süt, sıvı yağ ve portakal suyu ek edilerek karıştırılır .
- Daha sonra tarçın, portakal kabuğu rendesi ek edip karıştırılır.
- Ardından un ve kabartma tozu ek edilerek güzelce karıştırın.
- Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına boşaltıp evvelden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 50 dakika denetimli bir formda pişirilir.
- Sürenin sonunda fırın söndürülüp kapağı aralanır kek ılınana kadar fırında bekletilir kekimiz ılındıktan sonra fırından çıkarılır ve servis edilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




