Cevizli Sucuk (Orcik)

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram ceviz
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cevizleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayalım.
  2. Ardından ipe dizelim.
  3. Tavaya geri kalan materyalleri alıp pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Kaynayıp göz göz olunca cevizleri bulayalım ve bir kıyafet askısına birbirine değmeyecek biçimde bağlayalım.
  5. İsterseniz biraz kuruduktan sonra tekrar kalan harca bulayabilirsiniz. Ya da kalan harcı yağlı kağıda yayıp ceviz serperek pestil yapabilirsiniz.
  6. Oda sıcaklığında 3 günde kuruyorlar. Yinede ortam sıcaklığına nazaran müddet uzayıp kısalabilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepsi Poğaçası
Hindistan Cevizli Bisküvi Tatlısı
Cupta Kayısı Soslu Muhallebi
Diyette Doyurucu Kahvaltı Tabağı
Fırında Sütlaç Tarifi (Hamsi Köy Sütlacı)
Karışık Kışlık Turşu
Hdabla | © 2025 |