Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Ceviz
Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle cevizlerimizi bir gece evvelce suda bekletelim.
- Cevizleri kurutalım ve akabinde ipe dizelim.
- Tencereye su ,un, şeker ve nişastayı alıp karıştıralım, daha sonra pekmezi ekleyip kısık ateşte karıştırıp rengini alana kadar çırpalım.
- Göz göz olup kaynamaya başlayınca cevizleri içine batırıp her tarafını bulayalım.
- Güneş gören bir yerde 1-2 gün kurumaya bırakalım.
- Artan harcı tepsiye yayıp pestil olarak kurutabilirsiniz afiyet olsun ☺️.
Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










