Cevizli Şerbetli Tatlı
Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- Margarin yahut tereyağı 150 g
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı iri kıyım ceviz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un (kıvama nazaran ele yapışmayacak formda arttırılıp azaltılabilir bana 2 yetti)
Şerbet için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su ve şekeri tenceremize alıp, orta ateşte kaynadıktan sonra da 15 dk kısık ateşte şerbetimizi kaynatmaya devam edelim soğuması için bir kenara alalım tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Yumurta, şeker ve oda ısısında yumuşamış margarini güzelce karıştıralım akabinde irmik, pudra şekeri, vanilin, kabartma tozunu ek edip ununu yavaş yavaş denetimli ekleyelim ölçüsü ele yapışmayacak kıvam olana kadar, un ölçüsü değişiklik gösterebilir ben 2 su bardağı kullandım.
- Malzemeler uygunca karışınca son olarak cevizi ekleyip, güzelce homojen kıvama getirip, ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp fırın tepsimize alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2o-25 denetimli pişirelim.
- Beş dk birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbetini verelim ortada şerbeti kaşıkla doruğundan dökelim her yerine uygunca çeksin diye. Pratik ve lezzetli tatlımız hazır deneyenlere afiyet olsun..
Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














