Cevizli Romlu Kurabiye
Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 125 ml zeytinyağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 8 ml rom
- 3 su bardağı zerun tam buğday un
- 1 su bardağı ceviz içi
Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı tel çırpıcı ile karıştırdım.
- Un hariç, öbür gereçleri ek ettim. En son unu denetimli halde ek ettim. En son elimle küçülttüğüm cevizleri ekledim.
- Hafif ele yapışan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ettim.
- Ceviz büyüklüğünde formsuz hamur topçukları yaptım.
- Önceden ısıttığım 180 derece fırında yalnızca 15 dakika pişirdim.
Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






