Cevizli Romlu Kurabiye

Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 125 ml zeytinyağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 8 ml rom
  • 3 su bardağı zerun tam buğday un
  • 1 su bardağı ceviz içi

Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, zeytinyağı tel çırpıcı ile karıştırdım.
  2. Un hariç, öbür gereçleri ek ettim. En son unu denetimli halde ek ettim. En son elimle küçülttüğüm cevizleri ekledim.
  3. Hafif ele yapışan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ettim.
  4. Ceviz büyüklüğünde formsuz hamur topçukları yaptım.
  5. Önceden ısıttığım 180 derece fırında yalnızca 15 dakika pişirdim.

Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kızartması (Mısır Unlu)
Cevizli Sucuk
Kıbrıs Tatlısı
Fırında Kızarmış Patatesli Somon Balığı
Omaç ( Sivas Yöresinden)
Kaptandan Nefis Pratik Poğaça
Hdabla | © 2025 |