Cevizli Revani Tatlısı

Cevizli Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Sosu için;

  • 1 paket pastacı kreması
  • 2 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Cevizli Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İşe şerbeti kaynatmakla başlayalım. Şerbet kaynadıktan sonra altını limon suyunu ekleyip, altını kısıp 5 dakika daha kaynatalım.
  2. Daha sonra yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  3. Süt,sıvı yağ, ceviz içi limon kabuğu koyup karıştıralım.
  4. Ardından irmik ,kabartma tozu, vanilya ve unumuzu ekleyelim.
  5. 180derece fırına atalım. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Şerbetimizin ılık tatlımızın sıcak olması gerek. Ilık şerbetimizi sıcak tatlımıza dökelim.
  7. Bir paket pastacı kreması ile 2 su bardağı sütü ocakta kaynatıp tatlımızın üzerine dökelim.
  8. Tatlımızın soğuk olması gerekir.Afiyet olsun.

Cevizli Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kereviz Salatası
Renkli Ve Lezzetli Pancarlı Cevizli Mısırlı Roka Salatası Tarifi! (Videolu)
Tavada Pırtık Böreği
Domates Kebabı
Kabak Çiçeği Dolması (Buzluk İçin)
Kıymalı Pişi
Hdabla | © 2025 |