Cevizli Revani

Cevizli Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi( isteğe bağlı)
Cevizli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri karıştıralım.
- Yaklaşık 15 dk kadar kaynamaya bırakalım.
- Limon suyunu ekleyelim ve biraz daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım.
- Üzerine yoğurt, yağ, irmik, portakal rendesi, kabartma tozu, un ekleyerek çırpalım.
- Hazırladığımız harcı kek kalıbına dökelim ve evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan keke soğuyan şerbeti dökelim.
- Dinlenen kekimize krem şantiyi güzelce sürelim.
- Revanimizi dilediğimiz üzere süsledikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.
Cevizli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



