Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği

Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet hazır baklavalık yufka
Yufkaya sürmek için;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
İçi için;
- 1 küçük kase sert rendelenmiş beyaz peynir (az tuzlu peynir olacak)
- 1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçi için olan gereçleri bir kasede karıştıralım tereyağı eritelim, sıvı yağ ile karıştıralım tezgaha bir adet yufkayı koyalım bir fırça ile biraz yağlayalım ikinci koyalım yağlayalım üçüncü koyalım yağlayalım.
- Yufkayı ortadan ikiye katlayalım peynirli içten yufkanın uç kısmına uzunluktan boya koyalım fazla sıkmadan rulo halde saralım, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine u biçiminde böreği koyalım üzerine yağla yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk denetim ederek pişirelim, dilimleyerek servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





