Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı

Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram ceviz
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • Kişniş (tazesi varsa ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı- yoksa 1 çay kaşığı tozu)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Patlıcanları kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç gerecimizi hazırlıyoruz. Cevizleri rondoya koyup üzerine 1 çay bardağı sıcak suyu ek ediyoruz (bu yaptığımız işle hem cevizin beyaz kalmasını hem de sürülebilir bir kıvam almasını sağlamak için)
  2. Homojen bir karışım elde ettikten sonra geri kalan materyalleri de katıp, tekrar rondodan geçiriyoruz. İç materyalimiz hazır.
  3. Patlıcanları fotoğraflar da gösterdiğim üzere (çok ince olmayacak- çok kalın olmayacak) formda uzun uzun kesiyoruz. Her iki tarafını tuzlayıp bırakıyoruz (bu süreci patlıcanın içindeki suyunu çıkarması için yapıyoruz) daha sonra tuzladığımız patlıcanları diğer süreç yapmadan ayçiçek yağında kızartıyoruz (kızartma tenceresinden çıkardığımız patlıcanları havlu kağıda serip fazla yağlarını alıyoruz)
  4. Daha sonra patlıcanların üstüne tatlı kaşığı yardımıyla hazırladığımız iç harcımızdan yayarak sürüyoruz ve rulo halinde yuvarlıyoruz. Deneyin tadına bayılacaksınız.

Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamlı Muhallebi Tarifi
Farklı Lezzetli Yumurtalı Kahvaltı
2 Kişilik Waffle
Kırmızı Pancar Mezesi
Haydari
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet