Cevizli Lokum

Cevizli Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket maya
- Tuz
- Yeni bahar
- Sıvıyağ
- Aldığı kadar un
- Ceviz
Cevizli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ısıtalım ılık olacak kadar sonra bir leğende süt, su, tuz ve mayayı karıştıralım sonrasında unu ek edelim ve üzerini kapatıp kabarmaya bırakalım yaklaşık 40 dakika kafidir.
- O sırada cevizi ince kıyalım akabinde hamuru açmak için sıvı yağ ve yeni baharı karıştıralım. Kabaran hamurumuzu beze olarak ayıralım masada hazırladığımız yeni baharlı yağ ile açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine cevizi serelim her köşesine gelecek formda akabinde rulo yapıp keselim.
- Ardından kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim üzerine tercihinize nazaran sıvı yağ, yoğurt sürebilirsiniz sonrasında 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
Cevizli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






