Cevizli Lokum

Cevizli Lokum Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket maya
  • Tuz
  • Yeni bahar
  • Sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • Ceviz

Cevizli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ısıtalım ılık olacak kadar sonra bir leğende süt, su, tuz ve mayayı karıştıralım sonrasında unu ek edelim ve üzerini kapatıp kabarmaya bırakalım yaklaşık 40 dakika kafidir.
  2. O sırada cevizi ince kıyalım akabinde hamuru açmak için sıvı yağ ve yeni baharı karıştıralım. Kabaran hamurumuzu beze olarak ayıralım masada hazırladığımız yeni baharlı yağ ile açalım.
  3. Açtığımız hamurun üzerine cevizi serelim her köşesine gelecek formda akabinde rulo yapıp keselim.
  4. Ardından kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim üzerine tercihinize nazaran sıvı yağ, yoğurt sürebilirsiniz sonrasında 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.

Cevizli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye
Islak Kek
Konserve Domates Çorbası
Türk Kahveli Leziz Kek
Kahramanmaraş Usulü Yaz Dolması
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Hdabla | © 2025 |