Cevizli Lokmalık Kurabiye

Cevizli Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2,5 su bardağı un (mutlaka kontrollü)
Üzeri için:
- Eritilmiş çikolata
- Fındık kırığı
Cevizli Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerini derin kaseye alalım.
- Yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Cevizden küçük modüller koparıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizelim.
- 180 derece fırında rengi buğday rengi olana kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından alalım.
- Çikolataya batırıp fındık yada ceviz serpelim.Afiyet olsun.
Cevizli Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




