Cevizli Kurabiye
Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı nişasta
- 2-2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, yağ ve yumurta şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Cevizler, vanilya ve nişasta ek edilir.
- Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilir. Düzgünce yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır ve avuç içinde yuvarlanır.
- Avuç içinde sıkıştırarak kurabiye formu verilir.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 15-17 dk pişirilir.Afiyet olsun.
Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










