Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2.5 su bardağı un( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın( isteğe göre)
Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ̆, pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Ardından un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan, şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra küçük küçük kırdığımız cevizleri ekliyoruz. ( ı̇steğe göre tarçında ekeleyebilirsiniz ben ekledim çok lezzetli oluyor) daha sonra minik olacak şekilde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fırında pişiriyoruz. (altlarının kızarması kâfi üstlerini çok fazla kızartmayın) afiyet olsun🥰.
Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




