Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2.5 su bardağı un( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın( isteğe göre)

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ̆, pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  2. Ardından un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan, şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz.
  3. Daha sonra küçük küçük kırdığımız cevizleri ekliyoruz. ( ı̇steğe göre tarçında ekeleyebilirsiniz ben ekledim çok lezzetli oluyor) daha sonra minik olacak şekilde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında pişiriyoruz. (altlarının kızarması kâfi üstlerini çok fazla kızartmayın) afiyet olsun🥰.

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı)
2 Yufka İle Unlu Sirkeli Çıtır Börek Tarifi (Videolu)
Havuç Çorbası
Ev Yapımı Kremalı Mantar Çorbası
Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu)
Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |