Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram katı yağ
- 1 çay bardagı sıvı yağ
- 2 yemek kasıgı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilinin
- 1 su bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
- 1 su bardağı kırık ceviz
Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için yumuşak tereyağa, sıvı yağ ve pudra şekeri eklenir.
- İçine yumurta sarısı eklenir karıştırılır.
- Sırasıyla hindistan cevizi ve un eklenip yoğrulur .
- Yuvarlak formda 35 e bölünür ayrılan yumurta akına batırılıp cevize batırılır ve 180 derece alt üst fırında pişirilir.
Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

