Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram katı yağ
  • 1 çay bardagı sıvı yağ
  • 2 yemek kasıgı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilinin
  • 1 su bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
  • 1 su bardağı kırık ceviz

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için yumuşak tereyağa, sıvı yağ ve pudra şekeri eklenir.
  2. İçine yumurta sarısı eklenir karıştırılır.
  3. Sırasıyla hindistan cevizi ve un eklenip yoğrulur .
  4. Yuvarlak formda 35 e bölünür ayrılan yumurta akına batırılıp cevize batırılır ve 180 derece alt üst fırında pişirilir.

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmiksiz Şekerpare
Elmalı Kek
Sevgililer Günü Tatlısı
Tuzlu Kurabiye
Fırında Sebzeli Tavuk
Buzluk İçin Farklı Şekillerde Köfte (Ramazan Hazırlığı İçin)
Hdabla | © 2025 |