Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta (1 adedinin akı dışı için ayırıyoruz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kontrollü biçimde ek edelim)

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Yumurta akı

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice mikserle karıştırıyoruz ve sonra sıvı yağ da ekleyip karıştırıyoruz, margarin, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip karıştırıyoruz.
  2. En son unuda ekleyip yoğuruyoruz ve sonra istediğiniz form yapıp birinci evvel yumurta akına sonra cevize bulayıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik te 35/40 dakika da pişiriyoruz lakin yinede siz denetimli formda pişirin her fırında farklı olabiliyor. 💜 afiyet bal şeker olsun 🥰

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolu Usulü Keşli Cevizli Ev Yapımı Erişte
Puf Puf Poğaça
Pastane Şekerparesi
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi
Tek Kişilik Tavuk Salata (Gün Masanızada Yakışan Bir Tarif)
Hdabla | © 2024 |