Cevizli Keten Tohumlu Ekmek
Cevizli Keten Tohumlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Bir küçük paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- Hamuru toparlamak için yarım çay bardağı zeytin yağı
Cevizli Keten Tohumlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ,mayayı ve şekeri çırpma teliyle düzgünce karıştıralım.
- 10 dakika bekleyip suyunu, ununu ,tuzunu ,iri parçalanmış cevizini ve keten tohumu koyup güzelce yoğuralım .
- Yumuşak bir hamur olmalı şayet un az gelirse denetimli biçimde bir iki yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.
- En son zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurup üzerine strec sinema ya da poşetle örtüp 1 saate yakın mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru spatula yardımıyla tekrar karıştırıp 40 dakika ikinci kere mayalandıralım.
- Üzerine bıçakla çizikler atıp sıcak 200 derece evvelden ısıtılmış fırına koyalım.
- Ben 40 dakikada pişirdim. Her fırının pişme derecesi farklıdır.
- Üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
- Metal tencerede mayalandırıp birebir sapları da metal olan tencere pişirdim.
- Döküm tencerelerde daha düzgün oluyor.
- Altına yağlı kağıt kesinlikle serin. Afiyet olsun.
Cevizli Keten Tohumlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









