Cevizli Kek

Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardagı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu ( ben ıkı sıkma portakal kullandım )
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Sos için;

  • 1 paket sade çikolata (300 gr)
  • 1 su bardağı süt

Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki yumurtayı çırpın sıvı malzemeyi de koyup çırpın unu denetimli koyup çırpın kabartma tozu ekleyin.
  2. Kekimizin yarısını kalıba dökün, kalanına kakao ve cevizi koyup çırpın. Kalıba dökün bıçakla yavaşça karıştırın.
  3. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
  4. Pişen keki soğumaya alın çikolatayı eritin az süt koyarak katı olmasını engelleyin, sonra kekin üstüne serpin agfıyet olsun.

Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Ramazan Pidesi
Ton Balıklı Salata
Rulo Pasta
Sağlıklı Glutensiz Simit
Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın)
Hdabla | © 2025 |