Cevizli Kek
Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker artı 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı ceviz
Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir çırpma kabına toz şeker ve yumurtaları alarak 3 dk kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyelim ve 2 dakika kadar daha çırpın.
- Sonrasında kakao, vanilya, elenmiş kabartma tozu ve elenmiş unu da ekleyerek materyaller güzelce karışana kadar çırpalım.
- Son olarak bıçakla iri iri kestiğimiz cevizimizi de ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Siz dilerseniz bu basamakta cevizi rondodan da geçirin.
- Kek kalıbını her yerini tereyağı ile yağlayalım ve hazır olan kek hamurumuzu içerisine boşaltalım.
- Kekimizi evvelce ısıttığımız 175°c fırında birinci yarım saat fırının kapağını açmadan yaklaşık 40 dakika kadar denetimli pişirelim.
- Süre sonunda kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizi servis tabağına zıt çevirelim ve kalıptan çıkartalım. 🫶 yumusacik bir kek deneyin kesinlikle 🤗.
Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











