Cevizli Kayısılı Kurabiye

Cevizli Kayısılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı /margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek )
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
  • 1 çay bardağı ince doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır yada buğday)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin unu)

Cevizli Kayısılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağ yumurta sirke sıvı yağı güzelce karıştır un hariç öbür gereçleri ekleyip karıştır.
  2. En son unu denetimli ekleyip hal alabilen yumuşak bir hamur elde et (fırını 180 derecede ısıt 10 dakika boyunca fırın yanıp düzgünce ısınmalı ).
  3. Tezgata hafif kıvırıp patates dilimleyicisi ile kesip fırın tepsisine diz ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. sonra evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika 180 derece de pişir daha sonra dereceyi 150 ye düşür 10 dakika daha pişirdikten sonra çıkarıp oda ısısında beklet birinci sıcağı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz.

Cevizli Kayısılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanına Pratik Tatlı
Supangle
Chia Tiramisu
Yaprak Hengel
Pamuk Poğaça
Nohutlu Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |