Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
- 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 dolu yemek kaşığı pekmez
- 3-4 damla limon
Üzeri için;
- 1 çay bardağı kadar kavrulmuş kadayıf
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım; su ve şekeri uygun tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca pekmez ve limonu ekleyip kısık ateşe alalım ve bu biçimde 7-8 dk daha kaynatalım.
- Hamuru için sırasıyla materyalleri karıştırma kabına alalım.
- Önden yumurta, tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekerini alıp karıştıralım.
- Daha sonra irmik, ceviz, kadayıf, kabartma tozu, vanilya, un ekleyerek yoğurup kıvam aldıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım ve kadayıfa batırıp tepsiye dizelim.
- 180 derecelik fırında alt üst ayarda 20 dk pişirip fırından alalım. Birinci sıcaklığını atınca, tatlı sıcak şerbet soğuk olarak şerbetini verelim. 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz. *servis esnasında üzerine tekrar çıtır kadayıf bırakabilirsiniz 🌹.
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








