Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kadayıf
- 250 gr vita yağı
- 1-5 su bardağı ceviz çekilmiş
Şerbet için;
- 6 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Üzerine;
- Ceviz
- Fıstık
Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; şeker, su ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon ek edilir 15 dk orta ateşte kaynatılıp altı kapatır.
- Erimiş vita yağı kadayıf düzgünce harmanlanır. Yarısı bir kabın içine alınır.
- Tepside kalan kısmı tepside yayılıp dümdüz edilir.
- Üzerine ceviz serpilerek, ayrılan kadayıflar da üzerine konulup, cevizlerin üstü kapatılır.
- Elimizle ya da altı düz bir tabak yardımı ile eşit bir halde bastırarak dümdüz edilir.
- 170 derece fırına verilerek kızarana dek pişirilir.
- Kızaran kadayıf fırından alınır, birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılık şerbeti her yerine gezdirilir,.
- 5 dk şerbeti çekmesi beklenir akabinde ceviz fıstık ile süslenir. Yemeye hazır deneyeceklere afiyet olsun😊
Cevizli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













