Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (500 gram)
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 litreye yakın sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase çekilmiş ceviz içi

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tenceremize sıvı yağ ve tereyağı koyup üzerine bir paket irmiğimizi döküp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra sıcak suyumuzu, şekeri ve cevizi de ekleyip karıştıralım.
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakalım ,zaten çabucak katılaşıyor.
  4. Katılaştıktan sonra ocağımızdan alalım, tatlı kaselerimize doldurup ister sıcak formda servis edebilirsiniz.
  5. İsterseniz de 1 saat dolapta soğuduktan sonra da afiyetle yiyebilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Etli Pirinç Pilavı
Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)
Pratik Biber Dolması
Üzümlü Cevizli Kurabiye
321 Poğaça
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |