Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarifimizin üretimine şerbeti hazırlamakla başlıyoruz su ve şekeri kaynatıp içine limon suyu damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şimdi sıra hamurun hazırlığına geldi bunun için birinci olarak tereyağı yumurta ikilisini karıştırıyoruz sonra irmik ekliyoruz karıştırıyoruz.
  3. Ardından un, vanilya, kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamındaki hamuruma son olarak dövülmüş cevizi ekleyip form veriyoruz.
  4. Şekil verirken ben hamurum üzerine bıçak yardımıyla çizikler attım dilerseniz sizde yapabilirsiniz.
  5. 170 derece fırında 30 dk pişirdim.
  6. Fırından çıkardığım tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döktüm tatlımız şerbetini çektikten sonra çayla bir arada sunuma hazır şimdiden afiyet olsun 😋.

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kek
En Pratik Haliyle Karnıyarık
Yaz Tatlısı Meyveli Parfe Tarifi (Videolu)
İçli Köfte Tarifi (Videolu)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |