Cevizli İrmik Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarifimizin üretimine şerbeti hazırlamakla başlıyoruz su ve şekeri kaynatıp içine limon suyu damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Şimdi sıra hamurun hazırlığına geldi bunun için birinci olarak tereyağı yumurta ikilisini karıştırıyoruz sonra irmik ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Ardından un, vanilya, kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamındaki hamuruma son olarak dövülmüş cevizi ekleyip form veriyoruz.
- Şekil verirken ben hamurum üzerine bıçak yardımıyla çizikler attım dilerseniz sizde yapabilirsiniz.
- 170 derece fırında 30 dk pişirdim.
- Fırından çıkardığım tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döktüm tatlımız şerbetini çektikten sonra çayla bir arada sunuma hazır şimdiden afiyet olsun 😋.
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











