Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini kaynatalım ve soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
  2. Hamuru için un ve ceviz hariç bütün materyalleri karıştıralım ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan biçim alan bir hamur elde edelim .
  3. Daha sonra cevizleride ekleyip yoğuralım hal verip üzerine bıçakla ince çizikler atalım.
  4. Yağladığımız borcama dizelim ve evvelce ısıtılmış 175 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
  5. Pişen tatlıya birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbetimizi dökelim ve en az 2 saat bekletelim şerbetini çeksin.
  6. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Lezzetli Kemiksiz Soslu Tavuk Eti
Kayseri Ketesi
Tek Kişilik Kendimi Seviyorum Suflesi
Kahvaltıya Fit Mıffin
Bal Parmak Tatlısı
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Hdabla | © 2025 |