Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini kaynatalım ve soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Hamuru için un ve ceviz hariç bütün materyalleri karıştıralım ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan biçim alan bir hamur elde edelim .
- Daha sonra cevizleride ekleyip yoğuralım hal verip üzerine bıçakla ince çizikler atalım.
- Yağladığımız borcama dizelim ve evvelce ısıtılmış 175 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlıya birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbetimizi dökelim ve en az 2 saat bekletelim şerbetini çeksin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








