Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yağların hepsini birden tavada eritiyoruz.
  2. Sonra irmiği ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. İçine cevizimizi ekliyoruz.
  4. Sonra şekeri ekliyiruz.
  5. En son su ve sütü ek edip yeterlice kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu, Köz Biberli Semizotu Salatası
Kedi Dilli Böğürtlenli Tiramisu
Çilekli Sütlü Tatlı
Gaziantep Ten Yeşil Erik Tava (Muhteşem)
Kafe Tadında Cup Tatlısı
Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |