Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı irmik
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve suyumuzu ocağa alalım güzelce kaynatalım.
- Tereyağımızı farklı bi tencereye alıp eritelim, sonra irmiğimizi ekleyelim hafif renk aldıktan sonra cevizini ekleyelim.
- Kısık yahut orta ateşte karıştıra karıştıra eşit bir biçimde kavuralım.
- Resimlerini ekledim nasıl renk alması gerektiğini daha düzgün anlayabilirsiniz🙂
- İyice kavrulan irmiğimizin üstüne kaynamış olan sıcak şerbetimizi yavaş yavaş ekleyelim kısık ateşte güzelce karıştırıp tenceremizin kapağını kapatalım.
- Şerbetini uygunca çektikten sonra altını kapatıp 5 dk dinlendirelim.
- İstedginiz biçimde servis yapabilirsiniz. Deneyecekler olanlara şimdiden afiyet olsun 🙂.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






