Cevizli Havuç Tarator
Cevizli Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane büyük havuç
- 7-8 tane ceviz
- Yarım demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- Büyük bir kase yoğurt
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havucu rendeliyoruz, çok az yağda kavuruyoruz rengi değişene kadar sonra ocaktan indirip soğumaya bırakıyoruz.
- Dereotunu ince ince doğruyoruz, cevizi iri formda doğruyoruz ve soğuyan havuçla birleştiriyoruz.
- Sarımsaklarımızı eziyoruz yoğurtla karıştırıp havuç karışımıyla birleştiriyoruz ve son olarak üzerine yağ,ceviz ,pul biber kızdırıp döküyoruz.
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












