Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça
Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- 2 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tüm materyalleri karıştırıp unu denetimli bir biçimde ekliyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika olacak biçimde mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için; haşhaş ezmesi, sıvı yağ, şeker ve tereyağını karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 8 eşit bezeye ayırıyoruz. Oklava ve çok az un ile her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Açtığımız her bir bezeye haşhaş ezmesinden sürüyoruz. Ben bu basamakta açtığım bezeleri borcama koydum daha sonra üzerine haşhaş ezmesi sürdüm. Çıkarması kolay olsun diye.
- 8 tane bezeyi açıp ezmeden sürdükten sonra hamurlarımızı hamur matına alıp elimiz ile tepsi büyüklüğünde hepsini açıyoruz. Burdada hamurumuzu 24 modüle bölüp sardım.
- Yağlık kağıt serdiğin fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürdüm, 200 derecede kızarana kadar pişirdim.
Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






