Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) paket güllaç ( 300 gram paket )
Süslemek için:
- Ceviz yahut antep fıstığı
Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve şeker tencereye alınır.
- eker eriyene kadar karıştırılır.
- Tencere ocağa alınır ve ısıtılır.
- Kaynak süt güllaçları hamurlaştıracağı için sütün kaynamaması gerekir.
- Uygun bir tepsiye güllaç yaprakları tek tek dizilir.
- Sıcak süt kepçe yardımı ile güllaç yapraklarının ortalarına gezdirilir.
- Süt ve güllaçlar bitene kadar devam edilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirilir.
- Dilim dilim kesilir ve ceviz yahut antep fıstığı ile süsleyip servis edilir. Afiyet olsun.
☆Cevizi evvelden konulması güllaçın kararmasına neden olabilir. O yüzden servis öncesi ek edilmeli.
☆Şekerli sevenler 1/2 su bardağı daha şeker ilave edebilir.
☆Tepsinizin büyüklüğüne ve biçimine nazaran güllaç yaprakları bölünebilir.
Cevizli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









