Cevizli Ev Baklavası Tarifim
Cevizli Mesken Baklavası Tanımım İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
İçi için;
- Kırılmış ceviz
Açmak için;
- Mısır nişastası
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su (1 litre)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 300 gram tereyağı
Cevizli Mesken Baklavası Tanımım Nasıl Yapılır?
- Merhabalar şahane mesken baklavası tanımı kolay konut baklavasının şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ekleyelim ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Hamurunu hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve yavaş yavaş un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- Hazırladığımız hamuru un serptiğimiz tezgahta toparlayalım ve bunun için evvel hamuru 3 eşit modüle akabinde her parçayı 30 eşit kesime bölelim. Bölebilirsiniz.
- Bu kesimleri beze haline getirelim.
- Ardından bezelerimizi unlayarak, tek tek tabak büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız hamurların ortalarına nişasta serpip üst üste koyun.
- Açtığımız hamurların 15 tanesi alta 15 tanesi de üstüne gelecek halde merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirelim.
- Hamurları açarken her hamurun eşit olması için orta ara çevirebilirsiniz.
- Sonra tepsiye koyup üzerine biraz tereyağı gezdirip ceviz serpin daha sonra kalan başka hamurlarımızı da birebir biçimde açıp üzerine koyup eşit halde kare kare kesip üzerine tereyağını gezdirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45 dakika kadar pişirelim, bittikten sonra tatlımızı fırından çıkardığımızda birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti gezdirelim.
- 3-4 saat dinlendirdikten sonra cevizli süsleyip servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun 👍💛.
Cevizli Mesken Baklavası Tanımım Fotoğraflı Yapılışı



















