Cevizli Elmalı Turta

Cevizli Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Kabartma tozu
  • Un

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı ceviz
  • 5 adet orta uzunluk elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Cevizli Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim.
  2. Ceviz ile birlikte tavaya alıp, kavuralım.
  3. Üzerine şeker ve tarçını ekleyelim.
  4. Bir kaç dk daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Akabinde kulak göğsü kıvamına gelecek formda un ekleyelim.
  6. Hamurumuzu 20 dk dinlendirelim.
  7. Dinlenen hamurdan yumruk büyüklüğünde ayıralım.
  8. Kalan hamuru tart kabımızın içine yerleştirelim, her yeri kapanana kadar açalım.
  9. Yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine elmalı harcımızı dökelim, yayalım.
  10. Üzerine ayırdığımız hamurdan küçük kesimler koparıp, uzunca yuvarlayalım.
  11. Harcın üzerine uzunca açtığımız hamurları kafes biçimi alacak biçimde dizelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  13. Fırından çıkan tartımızın üzerini pudra şekeri ile kaplayalım.

Afiyet olsun 😋

Cevizli Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Kahvaltı
Lor Peyniri İle Sandwich Ekmeği ( Glutensiz Enfes )
Fırında Havuç
Patatesli Şerit Poğaça
Fırında Fit Elma Tatlısı
Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet