Cevizli Elmalı Turta

Cevizli Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Kabartma tozu
- Un
İç harcı için;
- 1 çay bardağı ceviz
- 5 adet orta uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Cevizli Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim.
- Ceviz ile birlikte tavaya alıp, kavuralım.
- Üzerine şeker ve tarçını ekleyelim.
- Bir kaç dk daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Akabinde kulak göğsü kıvamına gelecek formda un ekleyelim.
- Hamurumuzu 20 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan yumruk büyüklüğünde ayıralım.
- Kalan hamuru tart kabımızın içine yerleştirelim, her yeri kapanana kadar açalım.
- Yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine elmalı harcımızı dökelim, yayalım.
- Üzerine ayırdığımız hamurdan küçük kesimler koparıp, uzunca yuvarlayalım.
- Harcın üzerine uzunca açtığımız hamurları kafes biçimi alacak biçimde dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tartımızın üzerini pudra şekeri ile kaplayalım.
Afiyet olsun 😋
Cevizli Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







