Cevizli Çikolatalı Kurabiye

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı kadar un (unun markasına, çeşidine nazaran oranı değişebilir, denetimli ekleyiniz.)
  • 3-4 damla vanilya özütü
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz (fındık, badem, kuru üzüm vb. de konabilir)
  • 1 şu bardağı iri doğranmış kuvertür çikolata ya da damla çikolata

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine pudra şekerini ve yumurtayı ekleyip yoğurunuz.
  2. Sırasıyla kabartma tozu, şekerli vanilin, vanilya özütünü ekleyiniz.
  3. Kontrollü bir formda unu ekleyiniz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediniz.
  4. Doğradığınız cevizi ve çikolatayı hamura ekleyip karıştırınız.
  5. Hazırladığınız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletiniz.
  6. Buzdolabından çıkardığınız hamuru görseldeki üzere küçük kesimlere ayırarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye diziniz (benim fırınım orta uzunluk olduğu için 2 tepsi çıktı. Yaklaşık 50 kurabiye oldu. ).
  7. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında alt üst fanlı ayarda 18-20 dakika pişiriniz.
  8. Kurabiyelerin altı hafif kızarıp pembeleşince kurabiyeleri fırından çıkarıp üst üste olmayacak biçimde bir tabağa, tepsiye yerleştiriniz (ikinci tepsideki kurabiyeleri soğuduktan sonra tabağa aldım. ).

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Velibah
Fırında Etli Patates
Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Kupta Kadayıflı Muhallebi
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça
Waffle
Hdabla | © 2025 |