Cevizli Cennet Çamuru

Cevizli Cennet Çamuru Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 -600 gram künefelik kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 50 gram toz antep fıstığı
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • Kaymak

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Cevizli Cennet Çamuru Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti yapıp soğutuyoruz ve başlıyoruz tatlıya 🙂
  2. Künefelik kıyılmış kadayıfı tereyağında rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra cevizi katıp 5 dk daha kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Ben 2 yemek kaşığı kadar toz antep fıstığı da ekledim ceviz ile bir arada.
  5. Ocaktan alıp yavaş yavaş şerbet ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Karıştırdıkça şerbeti çekiyor. Yeniden de dikkatli ekleyelim.
  7. Servis tabağına alıp üstüne kaymak ve toz antep fıstığı ekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun 🌺.

Cevizli Cennet Çamuru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Kebap
Azerbaycan Döşeme Pilavı
Diyet Akşam Yemeği ( Patates Ve Yumurtalı)
Sebzeli Mantarlı Bulgur Pilavı
Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2024 |