Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)

Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (zeytin yağ)
  • 1 paket instant kuru maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 küçük kahve fincanı kavrulmuş susam
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Hamuru açarken:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytin yağı)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Biraz zeytinyağı ve susam

Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun yapılışı: geniş bir yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın.
  2. Ortasını havuz üzere açın, içine maya, şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyin. 5 dakika kadar bekleyerek mayanın etkinleşmesini sağlayın.
  3. Sıvı yağı ve tuzu da ekleyip karıştırmaya başlayın.
  4. Kalan 2 su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan lakin toparlanabilir bir hamur elde edin.
  5. Üzerini örtüp sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. İç harcın hazırlığı:  ceviz, kavrulmuş susam, yenibahar ve tarçını bir kapta karıştırın.
  7. Hamuru açma ve şekillendirme:  hamurun tamamını yağlanmış tabanda açın.
  8. Açtığınız hamurun üzerinede zeytinyağı sürün.
  9. İç harçtan çokça serpin.
  10. Hamuru rulo formunda sarın.
  11. Rulodan lisanın dilim kesin ve yağlı tepsiye yerleştirin.
  12. Üzeri için:  yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırın, çöreklerin üzerine sürün.
  13. Üzerine susam serpin.
  14. Önceden ısıtılmış 180°c fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 25–30 dakika pişirin.

Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Pasta
Proteinli Pankek
Ginger Shot
Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)
Açma Tarifi (Videolu)
Patlıcan Salatası
Hdabla | © 2025 |