Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ (zeytin yağ)
- 1 paket instant kuru maya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 küçük kahve fincanı kavrulmuş susam
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Hamuru açarken:
- 1 su bardağı sıvı yağ (zeytin yağı)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Biraz zeytinyağı ve susam
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun yapılışı: geniş bir yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın.
- Ortasını havuz üzere açın, içine maya, şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyin. 5 dakika kadar bekleyerek mayanın etkinleşmesini sağlayın.
- Sıvı yağı ve tuzu da ekleyip karıştırmaya başlayın.
- Kalan 2 su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan lakin toparlanabilir bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- İç harcın hazırlığı: ceviz, kavrulmuş susam, yenibahar ve tarçını bir kapta karıştırın.
- Hamuru açma ve şekillendirme: hamurun tamamını yağlanmış tabanda açın.
- Açtığınız hamurun üzerinede zeytinyağı sürün.
- İç harçtan çokça serpin.
- Hamuru rulo formunda sarın.
- Rulodan lisanın dilim kesin ve yağlı tepsiye yerleştirin.
- Üzeri için: yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırın, çöreklerin üzerine sürün.
- Üzerine susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







