Cevizli Biber Ezmesi

Cevizli Biber Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (veya 1 dilim bayat ekmek)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Göz kararı su (yumuşaklığını kendi zevkinize nazaran ayarlayınız)

Üzeri için;

  • 2 kısım maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Cevizli Biber Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mutfak robotuna soğanı birkaç modüle ayırıp koyalım.
  2. Cevizi, galeta ununu, biber salçasını, tuzu, kimyonu ve tahini de ekleyelim. Galeta unu yerine ekmek dilimi ekleyecekseniz ekmeği su ile ıslatarak koyalım.
  3. Mutfak robotunda bütün gereçleri çekelim.
  4. Meze çok katı olduysa biraz su ekleyip tekrar çekelim.
  5. Servis tabağına bir kaşık ile mezeyi yayalım.
  6. Üzerini zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.

Cevizli Biber Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evdekilerle Makarna
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı
Ton Balıklı Pilav Üstü
Yoğurtlu Köz Biber Salatası
Domatesli Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |