Cevizli Biber Ezmesi
Cevizli Biber Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 küçük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu (veya 1 dilim bayat ekmek)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı tahin
- Göz kararı su (yumuşaklığını kendi zevkinize nazaran ayarlayınız)
Üzeri için;
- 2 kısım maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Cevizli Biber Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mutfak robotuna soğanı birkaç modüle ayırıp koyalım.
- Cevizi, galeta ununu, biber salçasını, tuzu, kimyonu ve tahini de ekleyelim. Galeta unu yerine ekmek dilimi ekleyecekseniz ekmeği su ile ıslatarak koyalım.
- Mutfak robotunda bütün gereçleri çekelim.
- Meze çok katı olduysa biraz su ekleyip tekrar çekelim.
- Servis tabağına bir kaşık ile mezeyi yayalım.
- Üzerini zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
Cevizli Biber Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








