Cevizli Bal Kabağı Tatlısı
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkayıp doğradığımız balkabaklarını tencereye alalım.
- Sonra üzerine bir su bardağı şeker ekleyelim. Ben bekletmek istemediğim için 1 çay bardağı su ekledim. (kabakların sulanması için) dilerseniz siz 1 gece bekletip o biçimde ocağa koyabilirsiniz.
- Ocağa aldığımız bal kabaklarını yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım ortada bakmayı ihmal etmeyelim. Pişirirken kuru olmamasına dikkat edin.
- Pişen bal kabağı tatlısını soğumaya bırakalım.
- Sunum için dilerseniz tahinli cevizli yahut yalnızca cevizli servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










