Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla)

Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ oda ısısında yumuşamış
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı silme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- Sürülebilir çikolata yada benmari yolu eritilmiş çikolata
Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına tereyağ sıvı yağ pudra şekeri koyup uygunca karıştırın kakaoyu yumurtayı ve kabartma tozunu ek edin.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru buzdolabına kaldırıp 15 dakika bekletin.
- Dolaptan çıkan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Ortadan ikiye kesin hamurun sırt kısmına ortadan uzun çizik sonra yan kısımlarına küçük çizikler atın.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
- Buzdolabına kaldırıp 15 dakika daha dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika çok kızartmadan pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Aralarına sürülebilir çikolata yada benmari metodu eritilmiş çikolata sürün.
Ceviz kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun.
Not;Kurabiye hamurunu katiyetle buzdolabında bekletin.
Bu kurabiyenin biçiminin bozulmadan pişmesini sağlar.
Birde kurabiye hamurunu çok sıcak yada çok soğuk fırına vermeyin buda kurabiyede yayılmaya sebep olur.
Kurabiye hamuru fazla yoğurmaya gelmez.
Son olarak katı yağ katiyen oda ısısında yumuşamış olmalı asla eritilmemeli.
Pişen kurabiyeyi dondurucuda saklayabilirsiniz.
Oda ısısında gelince çikolatasını sürebilirsiniz.
Bu halde çok pratik oluyor.
Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













