Çeşmi Nigar Çorbası

Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre su
Terbiyesi için;
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimekleri yıkayarak suyunu süzdürelim.
- Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Unu da tencereye ek edelim hafif kavuralım.
- Mercimeklerimizi de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ek edelim.
- Mercimekler güzelce yumuşayıp dağılınca kadar pişmeye bırakalım.
- Diğer taraftan çorbamızın terbiyesi için süt, suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
- Mercimekler güzelce dağıldıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamız pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ek edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
- Ocağın altını tekrar açalım ve çorbayı birkaç dakika kaynattıktan sonra tuzu ek edelim.
- Son defa karıştırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alabiliriz.
- Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdıralım.
- Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çeşm-i nigar çorbamız servisi hazır. Sıcağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





