Çeşm-i Nigar Çorbası

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre su
Terbiyesi için;
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) limon suyu
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkayarak suyunu süzün ve bekletin.
- Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ek edip, mercimekler yumuşayıp dağılınca kadar pişirin.
- Çorbamızın terbiyesi için süt, limon suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpın.
- Mercimekler piştikten sonra ocağı kapatın ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin.
- Terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ek edin.
- Ocağın altını tekrar açıp çorbayı 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tuzu ek edin ve ocaktan alın.
- Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdırın.
- Son olarak sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çorbayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





